manulago 

Espectacle de dansa escénica ! Espectacle de dansa para espais no convencionals/convencionals | 60 min

DIRECTO 9

PISANDO OVOS

  • Facebook
Directo 9 de Pisando Ovos.JPG

Companyia de dansa contemporània des de 2004, resident a Teatre Ensalle de Vigo i dirigida per Rut Balbis.

La base del seu projecte artístic és la recerca d'un llenguatge artístic propi des del treball amb el cos i el moviment a través de la creació escènica contemporània, reflectida en el seu interès pel tractament de les imatges i dels temps lents.

Fins ara, són vuit les creacions amb què compta la companyia i amb les que participa de manera habitual en les Xarxes de teatres autonòmiques i nacionals, així com en alguns dels festivals nacionals o internacionals més destacats del panorama actual de les arts del moviment.

Rep el primer premi del XXI Certamen Coreogràfic de Madrid en 2007 amb un extracte de la seva peça No intre 1800.

 PREMI DE LA CRÍTICA DE GALICIA 2019: 

 Rut Balbís 

És la nova proposta de Pisando Ovos dirigida als nous llenguatges escènics, en clau de creació contemporània, en la qual es mostra el concert com a forma de reunió de la societat actual, i que convida a totes les assistents a vibrar conjuntament.

 

La creació de la companyia torna a un dels punts més importants del seu treball: el lliurament total dels cossos des de les accions i moviments quotidians, en aquesta ocasió des del rebot i el salt. Aquesta investigació coreogràfica gira al voltant de la cruesa dels estats físics extrems que transiten cap a una composició poètica per mitjà de les restes de moviment i les essències personals que apareixen en els ballarins.

 

El diàleg artista / masses, DJ / cossos, música / moviment, s'integra en un ambient nocturn o de concert per mitjà de la proposta lumínica i la forta aposta per la música en directe.
 

Per a la creadora l'estrena d'aquest espectacle forma part de la trilogia composta per Que volvan as flores (2014), Give it a spin (2015) i Directo 9  (2018), girant al voltant de la música electrònica i el desgast físic dels cossos en directe.

 

Els cossos que assisteixen al concert DIRECTO 9 viuen una experiència grupal en directe. Com si dels cossos d'unes atletes es tractés, porten els cossos a la trobada amb els límits físics, amb el desgast i el cansament extrem.

La reunió està guiada per la música del DJ que porta a les masses en un procés ritual cap a la mimesi d'un salt comú, cap al descontrol i el lliurament total.

Un cop superat el clímax del concert, l'íntim i personal contacta amb els cossos buits, fent-los més fràgils, més transparents.

A la duresa del paisatge que es deixa veure germina la bellesa de la humanitat.

Directo 9 va ser estrenat els dies 3, 4, 5 i 6 a octubre 2018 al Teatro Ensalle de Vigo i va ser presentat en el cicle TRC dansa del Teatre Rosalía de A Coruña.

Seleccionat per als programes Platea i Cantàbria Escena Pro.

Perquè, d'alguna manera, aquest DIRECTO 9 ens mostra que els impulsos rítmics del directe, de les arts vives, la seva humitat, la seva contagi vital, mai podran ser reemplaçats per les arts virtuals ni pel món virtual.

Afonso Becerra - Revista Artezblai

 

El més interessant de Directo 9 és, precisament, que la companyia de Rut Balbís obliga el públic a observar des d'un lloc que ja no es regeix exclusivament pel raciocini i que ha de ser enfrontat, també, des de la corporalitat. Tracta d'iniciar un diàleg en el qual l'espera es va transformant en una altra cosa més propera a una complicitat instintiva, a un escoltar i sentir sense que es necessiti un concepte que emboliqui l'acord.

Manuel Xestoso - Erregueté

Creació i direcció

Rut Balbís

 

Ajuda en direcció

Janet Novas

 

Creació e intepretació

Fran Martínez, Jas Processor, Raúl Pulido i Laura Villanueva

 

Disseny de iluminació

Afonso Castro

 

Disseny de l`espai sonor i disseny gráfic

Jas Processor

 

Producció i distribució 

Manu Lago · Galicia Danza Contemporánea

 

Video Promocional

Miramemira

 

Col·laboren

Teatro Ensalle de Vigo, Centro Dramático Galego,

Galicia Danza Contemporánea i NORMAL

 

Coproductors

Centro Coreográfico Galego - Agadic - Xunta de Galicia

IMG_6732.JPG
DIRECTO 9
press to zoom
DIRECTO 9
press to zoom
DIRECTO 9
press to zoom
DIRECTO 9
press to zoom
1/11